8 Nisan 2016 Cuma

ARAMA MOTORLARINDA ÜST SIRALARI HEDEFLEME


İnternet'te sahip olduğunuz blog veya siteniz ile para kazanmak istiyorsanız, ilk hedefiniz arama motorlarında üst sıralarda yer almak olmalıdır. Bunun için yapılması gerekenleri sık sık tekrarlıyorum.Hiç şüphesiz halihazırda var olan arama motorları günlük ziyaretçi sayısı açısından web sitelerine büyük hizmetler sunuyorlar.Siz de arama motorlarında üst sırada yer almak istiyorsanız neler yapmanız gerektiği konusunu beraber inceleyelim. Arama motorları en çok aranan listelerini genellikle yıl sonlarında yayınlarlar.Bunlara yıl içerisinde ulaşmanız mümkün değil.

Siz bu listelerdeki kelimelerin ne olduğunu bilmeden de arama motorlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz.Bunun için yapmanız gereken sitenizin veya bloğunuzun bilgi verici ve bakmaya değer olması oldukça önemlidir.İyi bir bloğun üst sıralarda yer alması sürekli kaliteli ve özgün içerik yayınlaması ile olmaktadır.Blog olarak yazdığımız her makale okunabilir ve ilgi çekici olmalıdır aksi taktirde takip edilmeyen sıradan bir blog olmaktan öteye gidemez.

Başarılı olmanız için uygulayacağınız SEO tekniğinin rolü büyük olacaktır. Seo ile ilgili çalışma yapabilecek kadar bilginiz yok ise mutlaka profesyonel destek almanız gerekir.Doğru anahtar kelimelerin kullanılması ve sayfanızdaki linkler ile insanların daha kolay ulaşımı sağlanabilir.Bu tarz siteler arama motorlarının örümcekleri tarafından el üzerinde tutulurlar.Arama terimlerinin seçimi,hangilerinin kullanıldığını bilmek de çok önemlidir.Örneğin sadece "eğitim" yerine "eğitim planlaması" gibi terimler daha avantajlı olabilir.Her oluşturduğunuz sayfada farklı bir anahtar sözcük kombinasyonu kullanarak ilgiyi yüksekte de tutabilirsiniz.

Siteniz ile ilgili çalışmalar yaparken Google analytics bilginizinde olması gerekir.Sitenize arama motorlarından gelen bilgilere baktığınızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini daha rahat anlayacaksınız.Buradan toplayacağınız bilgiler sitenize vereceğiniz yönü de belirleyecektir.

Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...