7 Mayıs 2016 Cumartesi

BLOG YAZISINDA İÇERİK KURALLARI


Mükemmel içerik yaratmanın kritik önem taşıdığını hepimiz biliyoruz.Ancak bu yeterli değildir.Aynı zamanda bir dizi başka hedefe ulaşan ve iyi içeriğin kurallarını dikkate alan-ya da içerik kurallarını dikkate alan yöntemler geliştirmelisiniz.

Giderek daha fazla insanın kendi blog iletilerini yarattığı,videolar çektiği, webinerlere ev sahipliği yaptığı ve diğer türden içerikler ürettiği;teknolojinin şirketlere müşterilerine doğrudan ulaşma olanağı verdiği;müşterilerin bilgiyi çevrim içinde aradıkları ve kendilerini ilgilendikleri ürün ve hizmetler hakkında eğittikleri ;belli bir hedef kitleye ulaşabilmek için materyal yayınlama fikrinin sadece basın ve dağıtım masraflarını karşılayabilen küçük ve seçkin bir gruba ait olmadığı bir çağda içerik yaratmanın karmaşık ve zor olduğu nosyonunun doğruluğunu sorgulamalıyız.
İşte size doğru yolu bulmanıza yardımcı olacak kısa,öz ve paylaşılması kolay 11 kural.

1-Yayıncı olmayı hedefleyin

2- Bilgi Orjinalliğine önem verin

Kendinizi herkesten daha iyi tanıyın.Kendi misyonunuza ve özelliklerinize dayanarak ayırt edici bakış açınızı yansıtın.Bunun yayında okurlarınızın nelere dikkat ettiğini yapılan yorumlarda inceleyin ve onların da bakış açılarını dikkate alın.

3-Harekete geçirin.
Neden yaratıyorsunuz?İyi içeriğin daima bir hedefi vardır;bir niyetle yaratılır.Böylece de hareket tetikleyiciler ini beraberinde getirir.

4-İnsanca Konuşma

İçeriklerinizi basit ifadelerle,okuyucularınızın anlayacağı dilde iletin.Sohbet edermiş gibi,kişilikle empatiyle ve gerçek duygularla konuşun.

5-Geri dönüştürmeyin,yeniden tasarlayın.

Geri dönüşüm sonradan gelen bir düşüncedir.İyi içerik daha başından farklı platformlar ve formatlar içinde yeniden yaratılır.

6- Paylaşın ya da çözün:çığırtkanlık yapmayın.

İyi içerik satış yapmaya çalışmaz.Bunun yerine sizi ürünlerden bağımsız bilginin güvenilir ve değerli kaynağı olarak konumlandırarak değer yaratır.İçerikleriniz bir kaynağı paylaşmalı,bir sorunu çözmeli,okurlarınızın işlerini daha iyi yapmalarına yardımcı olur.


7-Sadece anlatmakla kalmayın,gösterin.

İyi içerik vaaz vermez,ya da ısrarla satış yapmaz.İyi içerik sadece bir konuyu anlatmak değildir,iyi konuları açıklayarak,bilgi vererek anlatmaktır.

8-Beklenmedik bir şey yapın.

Şov işi gibisi yok,içeriğinize ara sıra sürpriz unsurlar katmalısınız. Bloğunuzu tanıtmak için hediyeler dağıtın.

9-İyi içerik yaratın.

İyi bir içerik sizinle okuyucularınız ve okuyucularınızın kendi aralarında sosyal bir alanda etkileşimlerini kıvılcımlandırır ve sohbeti kızıştırır.

10-İçeriklerinize kanatlar ve kökler verin.

İçeriğinizi benzersiz bakış açınız üstünde sağlam bir şekilde temellendirin;ama ona özgürce uçup web'in dört bir yanında sosyal platformlarda paylaşılması için gerekli kanatları verin.Yani içeriğinizi sadece yazmakla kalmayın,bir çok alanda paylaşımlar yaparak okunmasını sağlayın.


11-Güçlü yönlerinize odaklanın.

Her şeyi yaratmak ve her yerde yayınlamak  gibi hepsini birden yapmak zorunda değilsiniz-etkileyici bloglar ve podcast'ler ve kılavuzlar  ve aklınıza gelecek her şey.Bunların hepsini yapmak zorunda değilsiniz.Ama bazı şeyleri-en azından tek bir şeyi-çok iyi yapmak zorundasınız.Paylaşacağınız içerikler mutlaka en iyi yapabildiğiniz ve bildiğiniz konular üzerinde olmalı veya paylaşmadan önce çok iyi çalışmalısınız.






Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...