11 Şubat 2016 Perşembe

BLOGLARDA SOSYAL MEDYA ETKİSİ İLE SİTE DIŞI SEO



       
 Yeni blog sahiplerinin birçoğu blog tasarımı ve makale paylaşımları sonrasında bloglarının tanınmasını ve google tarafından üst sıralarda tanınmasını arzu ederler ama bu durum hiç de kolay değildir.İyi bir seo çalışması ve sabır gerekmektedir.

 Bloğunuzun sosyal medyada bulunma yüzdesi, sitenizin hitini ve site dışı seosunu etkileyecektir.Bloğunuza ait twitter, facebook fan sayfası mutlaka oluşturulmalıdır. Sosyal platformlar üzerinde takipçi ve abone sayınızı arttırmanız  ne kadar  çok olursa paylaşımlarınız da o oranda etkili olacaktır.

Sitenizdeki son yazıları RSS kaynağını  Facebook fan sayfasına  ilişkilendirerek, son yazılarınız otomatik olarak platformlarda yayınlanabilir.                              
  Facebook profil ile twitter profili de birbiriyle ilişkilendirilerek son yazılarınızı da twitter         dan paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Sosyal medyada  seo için en önemli faktör takipçi sayısıdır. Sosyal medya profilinizi kimse takip etmiyorsa bu yapılan çalışmaların seo açısından bir önemi yoktur. en önemlisi paylaşımlarınızın  başkalarının profillerinde de      paylaşılmasını sağlamaktır.

                    Sosyal medyada profillerin abone sayısını nasıl  arttırabiliriz.? 

Sosyal medya profillerinin abone sayısını arttırmak için, profil linklerini bloğunuzda görünür  bir yere ve dikkat çekici alana yerleştiriniz. Sitenizdeki yazar hakkında bölümüne bu profil  linklerini ekleyerek kullanabilirsiniz.

                 Sosyal Medya profillerinde yapmamız gerekenler.


                  TWİTTER

 Seo açısından sosyal medyanın kullanımı için büyük bir öneme sahiptir. Sosyal medya      içeriğinizi kolaylıkla ve hızlı bir şekilde paylaşabileceğiniz bir platformdur.Twitter'da her yeni  yazının linkini paylaşarak alt sayfalarınızın güçlenmesini ve kendi aramalarında üst sıralara  çıkmasını sağlarken sitenizin genel SEO'suna katkıda bulunur.Twitter'da takipçi sayınızı mutlaka  arttırmalısınız.Takipçi sayısını arttırmanın en kolay yolu başkalarını takip  etmektir.Takip  ettiklerinizin bir kısmı mutlaka sizi takip edecektir.Burada dikkat etmeniz   gereken ilgi alanınıza  girenleri takip etmek olacaktır.


      
                 FACEBOOK

 Facebook kolay gruplaşabilir ve paylaşılabilir bir yapıya sahiptir.Bu sayede hedef konunuz ile    ilgili grup oluşturarak bu konudaki paylaşımları bir arada tutabilir ve alınan linklerin  niteliğini arttırabilirsiniz ve bloğunuza ait  sayfada hayran sayınızı arttırarak paylaşılan içeriğin onların  sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz.

 Sosyal medya ile ilgili SEO etkilerini hep beraber inceledik,bir sonraki makalemde sosyal  medya site senkronizasyonları nasıl oluşturulur sizinle bu konuyu paylaşacağım,faydalı  olacağını düşünüyorum mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

             






Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...