25 Şubat 2016 Perşembe

BLOĞUNUZUN İNTERNET ÜZERİNDE ARAMALARINI KUVVETLENDİREN SOSYAL AYRAÇLAR

Sosyal Ayraçlar Nedir Ne İşe Yarar?

Sosyal ayraçlar internetin sizin tarafınızdan yönetilmesine, organize edilmesine yaramaktadırlar.
Sosyal ayraçlar vasıtası ile  içeriğinizle ilgili internet aramalarını kuvvetlendirir ve arama motorları tarafından daha fazla itibar görmesini sağlarsınız.Çünkü arama motorları sosyal ayraçlara eklediğiniz linklere daha fazla itibar gösterirler.Böylelikle içerik paylaşımlarınız, başkaları tarafından da ulaşılabilir duruma gelmiş olur.

Diğer insanların paylaştığınız içeriği görüp beğenmeleri ile yapacakları paylaşımlar içeriğinizin yukarılara taşınmasına yardımcı olacaktır.Bu şekilde içeriğinizin popülaritesi artacak ve yüksek trafikli yerlerde gözükmesi sağlanmış olacaktır.Bu tip platformlarda içeriğinizin çok beğenilip üst sıralarda yer alması çok da önemli değildir.Sosyal ayraçlar doğru kategori yapısına sahip birer portal gibidir.İçeriklerinizin bu platformlarda bulunması dahi yukarı taşınmasına etkili olacaktır.
 Sosyal ayraçların en önemli etkisi,içeriğinizle ilgili internet aramalarını kuvvetlendirmesidir.Sosyal ayraçlara link bizzat tarafımızdan verildiğinden,arama motorları bu sitelerdeki içeriklere  itibar ederler.
 Aşağıda paylaştığım sosyal ayraçlar en önemli olanlarıdır.

Reddit.com
Digg.com
Delicious.com
Stumbleupon.com  

Linklerinizi bırakabileceğiniz en popüler sosyal ayraçlardır. Bu belirtiğim sosyal ayraç sitelerine üye olup bağlantı  adreslerinizi bıraktığınızda, oluşturduğunuz içerik ile ilgili kısa zamanda çokça yere izinizi bırakmış olursunuz.Aslında yapmış olduğunuz, içeriğinizi pazarlama yolu olarak düşünülebilir.Sosyal ayraçlar vasıtası ile oluşturduğunuz içerikleri bir çok farklı yere göndermiş olursunuz.

Bu makaleyi oluştururken  Salih Seçkin Sevinç'in "Her Şeyin Başı Blog'' adlı eserinden faydalandığımı bilmenizi isterim.Paylaşımlarıma ışık tuttuğu için kendisine teşekkür ederim.





Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...