23 Şubat 2016 Salı

YENİ BLOGLARINIZI GOOGLE NASIL İNDEKSLER

Yeni Sitelerin Google tarafından indekslenmesi aynı zamanda Google arşivine alınması,Google'ın siteyi tanınması anlamına gelmektedir.Ziyaretçiler ile erken buluşulması ve ürün satışlarının daha önceleri başlaması Google'ın siteleri bir an önce fark etmesi ile olmaktadır.Bu yazımda size bloğunuzun yada sitenizin Google tarafından fark edilmesini beklemek yerine,bu duruma mudehale ederek siteyi daha erken Google nasıl bildirebilirsiniz onu anlatacağım.

Google'ın İlk İndeksleme Yolları Nelerdir.?

Arama motorları ilk kez bloğunuzu ziyaret ettiğinde site içi SEO kriterlerine  uygun bir yapıda bulması,listelemeye alma sırasında daha bonkör davranmasını sağlar.İyi bir site içi SEO ile listelenmeye başlamak google da listeye daha üst sıralarda listelenmenin sağlanması demektir.Bu durum site dışı SEO için geçerli değildir.Yeni açılmış bir sitede çok fazla baclink almak Google tarafından uygun karşılanmayarak ,sitenin veya bloğunuzun filtrelenmesine sebep olmaktadır.Google en doğru backlink artış hızını,sitenin içeriğinin,hitinin ve yayın süresinin artışı oranında olduğunu düşünmektedir.İşte bu nedenle yeni oluşturulmuş bloglarda kontrollu davranmak gerekir.

Siteye Daha Önceden İndekslenmiş Bir Siteden Link Vermek:Daha önce Google tarafından indekslenmiş siteler,belirli aralıklarla ziyaret edilerek güncellenmelerin de arşive alınmasını sağlar.
Bu nedenle daha önce Google'ın indekslediği bir siteden yeni siteye link vermek,bir sonraki Google  bot ziyaretinde fark edilerek o linkin takibi ile sitenin indekslenmesini sağlayacaktır.

Pingleme:Bloğunuzda veya herhangi bir sayfasında güncelleme ve yenilik olduğunu bildirmek için kullanılan aracı sitelerdir.Bunlar siteler üzerinden sorgu oluşturarak arama motoru botlarının çağırılmasını sağlarlar.En bilinen örnek pingomatic.com'dur.Siz de bloğunuza zaman zaman ping atmalısınız.

Dizinler: Belirli bir kaynak olması için web sitelerinin kategoriler halinde listelenmesini 
sağlayan site fihristleridir.

 Blog backlink : Blog yapısındaki sitelerin sayfalarına mutlaka yorumlar yaparak site bölümlerinden link alınmasını gerektiren backlink çeşididir.SEO açısından farklı kullanım çeşidi nedeniyle en çok tutulan metodlardan biridir.
Hızlı indeksleme ile ilgili teknikleri daha sonraki içerik paylaşımlarında anlatacağım.



Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...