23 Şubat 2016 Salı

DAHA ÇOK TAKİPÇİ KAZANMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?


Bloğunuzu oluşturduktan sonra, en fazla üzerinde durduğunuz konunun takipçi kazanmak olduğunu düşünüyorum.Benim de bugünlerde bloğum için en fazla üzerinde durduğum konu budur.

Peki daha çok takipçi kazanmak için neler yapmalıyız?
Sizlere bu konu ile ilgili yaptığım araştırmaları aktarmadan önce C.JOYBELL C.'nin bir söyleyişini paylaşmak istiyorum.
                 ''Popüler olma özlemini bırak,harika ol.
                    Ünlü olma arzusunu bırak,sevilen ol.
                      İstendiğin için gururlanmayı bırak, 
                        somut ol,benzersiz ol.''

Daha fazla takipçi kazanmanın yüzde 95'i kaliteli içerik paylaşmaktan geçer.Bunun dışındaki her şey optimizasyondur. Yeni.Yeni platformlara atlamakta daha fazla takipçi kazanmanın bir başka yoludur.
Yeni bir platform açılır açılmaz hemen ilgilenin.Platform yeniyken takipçi toplamak daha kolaydır çünkü takip edilecek daha az insan vardır ve ortalık daha sessizdir.

Her platform'un kendi yıldızları vardır.Örnek olarak Pinterest'te Joy Cho'ya yetişebilmek imkansızdır.2014 yılı içerisinde 13 milyon civarında takipçisi olduğu bilinmektedir.
Yeni açılan platformları kapanın elinde kalan araziye benzetebiliriz.Çok sayıda takipçi elde edebilmeniz için buralarda hızlı hareket etmelisiniz.

Evet blogunuzun popüler olması,takipçilerinizin fazla olması  ve google'da kolay ulaşılması için en fazla yapmanız gereken,kaliteli özgün içerik ile sürekli makale paylaşmanızdır.Yani blogların olmazsa olmazı içerik paylaşma,içerik paylaşma ve yine içerik paylaşmaktır.Evet somut ve benzersiz olmak sizi zaten popüler yapacaktır.Kaliteli içerik paylaşımlarınız arttıkça takipçi sayınız da artacaktır.

Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...