4 Nisan 2016 Pazartesi

RSS BESLEMELERİ İLE İNTERNET ÜZERİNDE PARA KAZANMA


RSS  beslemeleri üzerinden para kazanma ile ilgili makalemi dikkatlice takip etmenizi öneririm.Eğer trafiğiniz yüksek bir site veya bloğa sahipseniz RSS beslemeleri içerisine reklam koyarak para kazanabilirsiniz.Bu konuda hemen hemen her web sitesi Feedburner kullanıyor. Feedburner,Google'ın sunduğu bir hizmet.

Feedburner ile RSS yollamayı web sitenize nasıl entegre edebilirsiniz.?

Bunun için öncelikle bir Google hesabınızın olması gerekir. Google hesabına sahip değilseniz,www.google.com adresi üzerinden kendinize yeni bir hesap açabilirsiniz.Hesabınız açtıktan sonra,www.feedburner.com adresini tıklayarak ana sayfaya ulaşın. Google hesabınızla giriş yapın.Ekrandaki kutucuğa web sitenizin adresini yazın ve ileri butonuna tıklayın.Gelen sayfada,web sitenizin mevcut besleme adresleri listelenecek.Bu listeden kendi RSS 'inizi seçin ve ileri butonuna basın.Sıra,beslemeler iniz için başlık ve adres belirlemeye geldi.Burada yazılı olan başlığı olduğu gibi bırakabilir veya isteğinize göre değiştirebilirsiniz.Başlık,web sitenizin adı veya sloganı olabilir.

Adresin kısa ve akılcı olmasında fayda var.Ardından ileri butonuna tıklayarak Feedburner kurulumunu bitirin.Karşınıza çıkan yeni sayfada,RSS ve feed istatistiklerinin tutulması için ayarlar yapabilirsiniz.Bunun için Clickthroughs-How often people click items back to your site ve I want more! Have FeedBurner Stats also track:seçeneğini işaretleyin ve ileri butonuna tıklayın.Yeni gelen sayfada optimizasyon ayarlarını yapınız.Şimdi de Publicize ayarlarını seçin.İnsanların beslemelerinize e-posta ile abone olmalarını sağlamak için EMail Subscriptions seçeneğini,yeni yazılarınızı arama motorlarına haber vermek için PingShot seçeneğini,beslemelerinize abone olan kişilerin sayısını gösteren sayaç için FeedCount seçeneğini aktifleştirin. Artık web sitenize girdiğiniz bir haber abonelerinize seçtiğiniz periyod içerisinde otomatik olarak gönderilecektir.

Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...