21 Şubat 2016 Pazar

BLOĞUNUZDA KATEGORİ OLUŞTURMA

Yeni blog sahipleri için blogger' da kategori oluşturmak son derece önemlidir.Oluşturduğunuz makalenizin ana sayfada gösterildiğini düşünürsek, her birini kategorilere ayırarak sınıflandırabilirsiniz, bu da bloğunuzda takipçilerinizin yazılara daha kolay ulaşmasını sağlayacaktır. Bloğumu oluştururken benim için mutlaka olması gereken bir yapı olduğundan sizlerle blogda kategori nasıl oluşturulur,paylaşacağım.
Ben de blog yapım aşamasında bloghocam.blogspot.com 'u takip ederek çok faydalanmıştım kategori oluşturma aşaması da bunlardan biriydi.

KADEME KADEME BLOG İÇERİSİNDE KATEGORİ OLUŞTURMAK.

1-Bloğunuzda paylaşacağınız yazıların konularını tespit etmeli ve buna göre kategori oluşturmalısınız
2-Sağlık,Spor,Moda,Yemek üzerine paylaşımları olan bir bloğunuz olduğunu düşünelim.
3-Sağlık ile ilgili yazınızı tamamladıktan sonra sağ tarafta bulunan yayın ayarları kısmında etiketler bölümüne gidip,yazınızı göndermek istediğiniz bölüm olan sağlık yazıp tamamlandı butonuna basıyorsunuz.Aynı işlemi spor,moda ve yemek yazılarınız içinde yapınız.Yazınız yayınlandığında artık her biri etiketlediğiniz kategori içerisinde gözükecektir.
4-Oluşturduğunuz kategori paneli bloğunuzda iki farklı yerde kullanılır.Bloğun kenarında dikey menü olarak ve bloğunuzun üstünde yatay menü olarak .
5-Bloğa kategoriyi ilk olarak yan kısımda dikey menü olarak oluşturalım.
6-Kumanda panelinizde yerleşim sekmesine giderek,bloğun yan tarafında  boş olarak bulunan gadget lerden birine ulaşıp gadget ekle yazısına tıklayınız.Listede bulunan etiketler adlı gadget i seçiniz.
7-Gadget başlığı olarak kategoriler yazın ve kaydet'i tıklayın.Bu panel içerisinde Kategorilerinizi istediğiniz şekilde seçebilirsiniz.
8-Dikey menüde oluşturduğunuz kategori gadget'ini sürükle bırak yaparak yatay menüye taşıyabilirsiniz.
  

 

Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...