1 Nisan 2016 Cuma

BLOGLARDA TAKİPÇİ SAYINIZI NASIL YÜKSELTEBİLİRSİNİZ.?



Bloğunuzu bir sürü uğraş sonrasında oluşturdunuz ve içeriklerinizi yayınlamaya başladınız. Âmâ istediğiniz takipçi ve izleyici sayısına bir türlü ulaşamıyorsunuz.
 Bu durumda neler yapmanız gerekli? Nasıl dikkat çekersiniz yada  insanların ilgisini çekersiniz.?

Bunun için iki farklı yolu da deneyebilirsiniz;

Hakim olduğunuz ve bilgi birikiminizin yüksek olduğu konular ile ilgili özgün içerikler oluşturarak bloğunuzda paylaşabilirsiniz.Sağlık,moda,magazin,spor veya sanatın herhangi bir dalı veya hobi ile ilgili konularda oluşturacağınız blog ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Burada önemli olan okunabilir  ve ilgi çekici içerik yayınlamak olacaktır.

 Bunun yanında bloğunuzun görselliği, tasarımı ve renkleri ile takip kolaylığı,ziyaret edenler açısından dikkat edilecek hususlardır.
Yukarıda belirttiğim konulara dikkat ederseniz, bloğunuza gelen ziyaretçilerin içeride geçirecekleri süre fazla olacak ve hit sayınızı artıracaktır.

Ve ikinci bir yol
Birçok konu ile ilgili kaliteli içerikler  paylaşarak da bloğunuzda takipçi açısından, istediğiniz sayıyı yakalayabilirsiniz. Tek bir konu ile ilgili paylaşım yapan bloglar gibi sizde aynı noktalara dikkat ederek içeriklerinizi paylaşabilir ve istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz.

Bütün bunların hepsini eksiksiz yaptığınızı düşünürsek, geriye sadece bloğunuzun tanıtımını yapmanız kalacaktır. İlgili formlarda yazılarınızı paylaşarak, takipçi sayısı fazla olan topluluklara üye olup içeriklerinizi göndererek bloğunuzu tanıtabilirsiniz.Pagerank sayısı yüksek olan sitelere link vererek backlink alabilmek de bloğunuz için çok faydalı olacaktır. Ancak pagerank değeri oldukça yüksek bir siteden backlink almanız gerekmektedir, aksi taktirde bloğunuza hiç bir faydası olmayacaktır.

Bunların yanında bloğunuzla ilgili tanıtım yazınızı diğer bloglarda yayınlatmanız da oldukça faydalı olacaktır. Blog  için hazırladığınız bannerlarınızı reklam alan form ve bloklara ulaştırarak tanıtımınızı yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...