31 Ocak 2016 Pazar

AVRUPA'DA TURİSTİK BİR KENT BARSELONA (BARCELONA)


Avrupa’nın  en güzel kentlerinden biri olan Barselona, İspanya’nın ikinci büyük şehridir. İspanya’nın kuzeydoğusunda yer alır ve Katalan bölgesinin en gözde kentidir. İspanya’nın Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezi olan Barselona aynı zamanda Avrupa’nın en önemli turistik şehirlerinden biridir. Barselona’da iki resmi dil konuşulur. Yerel halk, yani Katalanlar kendi arasında yalnızca Katalanca konuşur. Yabancılar ve şehirde yaşayan İspanyollar genellikle İspanyolca konuşur.
  
Barselona çok düzenli bir şehirdir. Metro ağı kullanışlı ve pratik olduğu için şehrin tüm noktaları çok kolay ulaşılabilir durumdadır. Ulaşımın kolay olması turistik gezi amaçlı gidenler için oldukça avantaj sağlamaktadır. Böylelikle kenti 3-4 gün içerisinde gezebilmek mümkündür.
  
 Kentin dillere destan plajları, balıklar eşliğinde yüzebileceğiniz berrak denizi bulunmaktadır. Oldukça sıcakkanlı halkının karakteristik özelliği ise özgürlükçü ruha sahip olmalarıdır. Kent, tarihi ve kültürel dokusu bakımından  zengin içeriğe sahiptir. Kentte bulunan Mimar Gaudi eserleri, kendine hayran bırakan ihtişamı ile sizleri adeta büyüleyecektir.Gaudi’nin, Sagrada Familia, Park Güell, Casa Mila gibi görkemli yapıları görülmeye değerdir.
  
Kentte ziyaret edilmeye değer yerler;

Sagrada Familia Bazilikası .
Park Güell
La Rambla Caddesi
Barselona Katedrali
Parc de la Ciutadella
Poble Espanyol
Casa Mila (La Pedrera)
Katalan Ulusal Sanat Müzesi (MNAC)
Tibidabo
Parc de la Ciutadella
Santa Maria del Mar Bazilikası,
Barceloneta
Nou Camp Stadyumu
Port Vell
Mercat de La Boqueria
Fundacio Joan Miro
Plaça de Catalunya
Montjuic Kalesi
Picasso Müzesi
Plaça d’Espanya
Kristof Kolomb Heykeli
Museu d’Historia de Catalunya
Palau de la Musica Catalana





                              






Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...