30 Ocak 2016 Cumartesi

SAĞLIKLI YAŞAM VE FORM TUTMAK

Hepimizin günlük hayatında  çeşitli spor aktiviteleri oldukça önemlidir.Sağlıklı ve dinç bir görünüme sahip olmak için günlük yaşantınızda,yapmış olduğunuz sporun önemi çok büyüktür. 
Sağlıklı ve düzgün bir fiziğin  temeli spordur.Sağlıklı ve fit  görünümünüz için,sabah sporlarını yapmanız bu nedenle çok önemlidir.Düzenli bir uyku, sabah sporunuzun enerjisidir,ancak sabah sporu için gerekli olan enerjiyi yapacağınız  kuvvetli bir kahvaltı ile elde edeceğinizi unutmayın.Sabah sporuna başlamadan bir süre önce kahvaltı yapılması sağlık açısından gereklidir,aksi taktirde aç karnına yapılan sporda kiloların büyük kısmı kaslardan gider.

Proteini yüksek  besinler size kuvvet verecektir. Örneğin yumurta, günlük hayatınızın bir parçası olmalıdır. Bunun yanında peynir,zeytin,pekmez tahin,gibi vücudunuzun direncini artıracak besinler sabah kahvaltısında çok önem taşımaktadır.Süt,Ihlamur,portakal suyu gibi enerji veren içecekler sizin daha güçlü ve dinç olmanızı sağlayacaktır.


Sabah sporuna başlamadan önce mutlaka ısınma hareketleri ile adaleler gevşetilir ve spora hazır hale getirilir.Kolay ve basit hareketler sizi spora hazırlayacaktır.Temponuzu vücut ağırlığına ve yaşınıza  göre ayarlamanız gerekir.

Sağlıklı yaşam için sabah sporları ve sabah kahvaltısı kadar öğle yemeklerimizde  önemli yer tutmaktadır. 
Öğle yemeklerinde  çorba  ve az kalorili yiyecekler tercih edilebilir.Salata ve zeytinyağlı hafif yiyecekler tüketilerek öğle öğünü geçiştirilebilir.Brokoli,enginar ve ıspanak gibi demir içeren besinler tercih edilebilir.

Akşam yemeğinde ise,size yaşınıza ve kilonuza uygun fazla yağ içermeyen besinler tüketerek dengeli beslenme yapabilirsiniz. Meyveyi her ana öğünde mutlaka tüketin. Vücudumuzun temel ihtiyacı olan  su ,yağ oranını dengeleyen en önemli besindir,günde en az sekiz bardak su tüketimi vücudunuzun ihtiyaçlarını ve yağ oranınızı dengeleyerek ,sizin daha sağlıklı görünmenize yardımcı olacaktır.   

 Güzel ve formda kalmak istiyorsanız,tükettiğiniz besinlere  dikkat edin. Düzenli beslenme ve düzenli uyku sağlıklı yaşam için gerekli unsurlardan en önemlileridir.


Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...