13 Şubat 2016 Cumartesi

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN BLOGLAR İLE SOSYAL MEDYANIN BİRLEŞTİRİLMESİ VE ÖNEMİ


            Bloglar ile sosyal medyanın bir arada olması gerekliliğinin ortaya çıkması ile bir çok blogger sosyal medya hesaplarını bloglarına entegre ettiler.İşin önemli noktası,sosyal medyanızı uzun formatlı postlarla zenginleştirmek için blogları,bloğunuzu tanıtmak için de sosyal medyayı birlikte kullanmanızdır.
Ben de size bu yazımda bloglarla sosyal medyayı nasıl entegre edeceğinizi anlatacağım.  

Güzel içerikler arayan birinin sizin bloğu gezme imkanı olduğunu düşünürsek,iletilerinizi paylaşır mıydı?
Bu soruyu kendimize sormanız gerekir.Sizinde diğer içeriklerden önce kendi blog yazılarınızı paylaşmaya önem vermelisiniz.Blog yazılarınız paylaşmaya değer değilse,yazmaya da değmez demektir.

Bütün paylaşımlarınız da bloğunuza bağlanan bir link koyduğunuz sosyal medya mesajlarınızda fotoğraf olması şarttır.Bilgi veren,analiz eden,yardımcı olan,eğlendiren güzel yazılar yazıyorsanız,insanların bunu fark etmesini sağlamalısınız.

Bloğunuz içerisine paylaş sekmesini ekleyerek iletilerinizi kolayca paylaşabilirsiniz.Her platformun kendi sekmesini eklemek yerine,Share This gibi bir araç kullanarak birden fazla butonu aynı anda kullanabilirsiniz.

İnsanların sizi takip etmesini kolaylaştırmak için,bloğunuza  sosyal medya hesaplarınıza bağlanan linkler koyun.Paylaş butonu izleyicileri belli blog yazılarına götürürken,linkler sosyal medya hesaplarınıza bağlanır. Bloğunuz ilgi çekiyorsa,İnsanlar sizi sosyal medyada da takip edecektir,sosyal medya içerikleriniz ilgi çekiciyse de gidip bloğunuzu okuyacaklardır.

Bloğunuza Click To Tweet Linki Ekleyin

Click To Tweet hizmeti,bloğunuzdaki yazıları ve e-postalarınıza bir link yerleştirmenizi sağlıyor.Okuyucularınız linke tıkladığında karşılarına bir tweet taslağı çıkıyor.Taslak buradan olduğu gibi tweetleniyor.Okuyucularınızın büyük bir kısmı Click To Tweet linkine tıklayacaktır.Bunun nedeni paylaştığınız içerik kaliteliyse güzel bir tweet atmak isteyecektir veya içeriğinizi paylaşarak size teşekkür edecektir.Bunu denediğinizde etkili bir uygulama olduğunu göreceksiniz.
Her paylaşımı mutlaka pinleyin. Pinterest paylaşımları okuyucular tarafından yeniden pinlenince,herkese açık olan zaman tünelinde yeniden beliriyor,bu nedenle tekrar tekrar pinlenerek sürekli olup yazınızı daha fazla insanın görmesini sağlıyor.Sosyal medyada Pinterest payaşımları kadar kalıcı olan başka bir şey bulamazsınız.

Ve bloğunuzu Alltop' a ekleyin.Alltop,RSS içeriklerinin derlendiği bir sitedir ve insanların haberleri tarayarak yeni içerikler bulmasına yardımcı olur.Bloğunuzu bir Alltop sayfasına sokmak için RSS beslemesini gönderebilirsiniz.Bunun için bir ücret ödmeniz gerekmiyor.

Linkedln sosyal medya platformu olarak pek bahsedilmez bunun nedeni insanların bu siteyi iş arama ve geliştirme ortamı olarak görmeleridir.Ancak Linkedln etkili ve değerli bir sosyal medya platformudur.
LinkedIn'i iyi bir platform haline getiren en önemli etken,bu sitenin kariyerleri için önemli olduğunu anlayan yüz milyonlarca insanın platforma üye olmasıdır.Burada üye olan kişilerin sahte isimler arkasına saklanmaları mümkün olmadığından uygunsuz şeyler paylaşıp saçma yorumlarda bulunmaları da imkansızdır.

Blog yaşamına yeni başlayanlar ,bloglar ile sosyal medya arasındaki bağın ne kadar önemli olduğunu bilmeleri gerekmektedir.Uzun olması açısından sosyal medya ve bloglar arasındaki bağı iki aşamalı olarak sizlerle paylaşacağım.Umarım yeni başlayanlar için bu içerik paylaşımım faydalı olmuştur.İkinci bölüm de buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın. 

Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...