5 Mart 2016 Cumartesi

BLOGLARLA İLGİLİ BAZI KISA BİLGİLER


 Bugün paylaşacağım konu içerisinde bloglarla ilgili durumları değişik bakış açılarıyla incelemek istiyorum.İnceleme yaparken bazı soruları da cevaplamış olabileceğimi düşünüyorum.

 BİR BLOĞUN BAŞARILI OLABİLMESİ NELERE BAĞLIDIR.?

Aslında bu sorunun cevabı başarıyı nasıl tanımladığınıza bağlı olmakla beraber,başarılı örneklerle de açıklanabilir. Blog yazarları arasında her telden çalmak olarak tabir edilen çeşitli konular üzerinde blog paylaşımları yapmak,yapabilmek bence en ideal olanıdır.Bu şekilde birçok başarılı örnek görebilmekteyiz.
  Her konuda paylaşım yapabilmek ciddi bilgi birikimi ve uzun süreli araştırma gerektiren bir durumdur. Takipçileriniz ile uzun soluklu iletişim kurabilmeniz bilgi birikiminizi ve araştırmalarınızı onlara aktarabilme yeteneğinize bağlıdır.Detaylara inebildiğiniz ölçüde bunu fark edenlerle daha sıkı bir bağ kurabilirsiniz.Sürekli farklı konularda içerik üretebilmeniz,takipçi sayınızı mutlaka arttıracaktır.
Bloğunuzun ziyaretçi sayısı sizlere bloğunuzun başarısı hakkında bilgi verebilecektir.İlgi çeken,takipçisi olan blog mutlaka izleniyor ve okunuyordur.
Bazı blog yazarları ise,bloğunuzun niş ve konu odaklı olmasının başarılı olmak için daha etkin olduğunu savunmaktadır.

HANGİ KONULARI PAYLAŞMAK DAHA POPÜLER.

Bloğunuzda özgün içerikli ve  akıcılığı olan paylaşımlar yaptığınız sürece izlenebilirliğiniz artacaktır. Bloglar ile ilgili inceleme yaptığımızda  yemek,seyahat,spor,film,sağlık ,güzellik malzemeleri ve uygulamaları ile ilgili paylaşım yapan blogların daha başarılı olduğunu görüyoruz.Buda tamamen konuların günümüzde popüler olmasından kaynaklanmaktadır.
Popüler olan konuların yanında, içerik paylaşımlarınız da mesleki konulara zaman zaman yer vermeniz iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Bende İnşaat Mühendisliği eğitimi almam sebebiyle,konu ile ilgili paylaşımları oluşturduğum yapikimyasali.blogspot.com adlı bloğumda  zaman zaman paylaşmaktayım. 

DÜZENLİ OLARAK İÇERİK PAYLAŞMA

Yazma konusunda istikrarlı olmak blogların oluşumu için önemlidir.Özgün içerik oluşturmak şartıyla,ne kadar çok yazarsanız o kadar çok bloğunuzun bilinirliği artacaktır.


BLOĞUNUZDA OLUŞTURDUĞUNUZ İÇERİKLERİ NERELERDE PAYLAŞMALIYIZ.?

İçerik paylaşımlarının yapılması için sosyal medya hesaplarının blog yazanlar için ne kadar önemli olduğunu paylaşım esnasında anlayabilmekteyiz. Birçok blog yazarı oluşturduğu içerikleri kendi Facebook,twitter,Instagram hesaplarında paylaşmaktadırlar. 

Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...