11 Mart 2016 Cuma

BLOĞUNUZU HAZIRLARKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ


     Blog hazırlama yoluna girmeden önce,dikkat etmeniz gereken 12 ilke olarak anlatacağım içeriği, ilgiyle takip edeceğinizi umuyorum.Bu yazıyı hazırlarken Dijital çağda içerik yönetiminin kuralları adlı yayından faydalandığımı belirtmek isterim.

Blog hazırlanmasında dikkat edeceğiniz 12 ilke nedir.? Bu 12 ilkeyi sizlere iki ayrı içerik olarak farklı günlerde sunacağım.Bugün ilk altı ilkeyi paylaşmaya çalışacağım.

1-Amacınızı Tanımlayın
2-Güvenilir bir takvim belirleyin.
3-Karıştırın!
4-Yazılı sözcüklerin ötesine geçin
5-Boyut önemi
6-Çarpıcı başlıklar üretmeyi öğrenin
7-Tasarıma dikkat edin
8-Harekete geçirin
9-Yorum üzerinde düşünün
10 Her şeyi sınıflandırın ve etiketleyin
11-Konuşma dilinde yazın
12-Gereğinden fazla kafa yormayın.

AMACINIZI TANIMLAYIN

Bloğunuzun en değerli hazinesi içeriktir.Düzenli olarak içerik girmeye dikkat edin. Bloğunuzun sesi ve bakış açısı kritik derecesinde önemlidir. Bloğunuzun nasıl göründüğü ve neler hissettirdiği tasarım açısından önemli iken, içerik bir blog için kraldır.Kısaca tariflersek bloğumuzda ne söylediğimiz,nasıl göründüğünden daha önemlidir.Ve neler söyleyeceğimizi belirlemek için de aşağıda yazacaklarımı bilmemiz gerekir;

*Öncelikle hedef kitlemizi belirlememiz gerekir.
*Hedef kitlemize ulaşmamız yönünde rakiplerimiz kimler?
*Bloğumuzun hangi konularla ilgili olduğu
*Hangi hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz

GÜVENİLİR BİR TAKVİM BELİRLEYİN

Blog gönderilerinizi istikrarlı bir şekilde,belirli takvim aralıklarına göre sunmak önemlidir. Bloğunuza ekleyeceğiniz içeriklerin hangi sıklıkta olacağına siz karar vermelisiniz.En azından haftada iki tane içerik paylaşımı yapmanız gerekir.İşletmelerin çoğunluğu içerik yayınlarını hafta içi iş günlerinde yaparlar,nadir de olsa pazar günleri içerik oluşturdukları olur.Bunu okuyucularını denemek için yaparlar.


İÇERİKLERİNİZİ KARIŞTIRARAK YAYINLAYIN

Farklı konuları ve hangisinin ne kadar ilgi çekebileceğini düşünün.Kısa ve uzun yazılar ile güncel yazılar ve her daim ilgi çekecek yazıları karıştırın.Okuyucularınıza çeşitlilik sunabilmek adına bu önemlidir.

BLOGLARINIZDA SÖZCÜKLERİN ÖTESİNE GEÇİNİZ

Blogların bir çoğu ağırlıklı olarak metinlerden oluşur.Görsel ve farklı unsurlarla renklendirilmiş bloglar daha fazla ilgi çekecektir.Görsel açıdan hoş bir uygulama eklemek yada ana fikrinizi pekiştirmek için yazılarınızda fotoğraf kullanın.Videolar,power Point sunumları ekleyerek içeriklerinizi renklendirebilirsiniz.

BOYUT ÖNEMİ

Yazılarınızın uzunluğu ne kadar olmalı:? Söylemek istediğinizi söylemenize yetecek uzunlukta olmalı .İçerikleri çok uzatarak okuyucularınızı sıkmamalısınız.

ÇARPICI BAŞLIKLAR ATMAYI ÖĞRENİN

Başlık oluşturacağınız içeriğin en önemli kısmıdır.Gerekiyorsa başlığın oluşturulması için harcayacağınız zaman,blog yazınızı yazacağınız zaman kadar olmalıdır.Eğer yazınızın başlığı iyi ve ilgi çekici olursa okuyucularınızın daha fazla ilgisini çekecek ve onları  daha fazla okumaya yönlendirecektir.Hatta başlığın yetersiz olacağını düşündüğünüz anlarda içeriğinize  bir alt başlık dahi ekleyebilirsiniz.

Blog hazırlama kılavuzu olarak yazmaya çalıştığım içeriğin diğer 6 maddesini bir sonraki içeriğimde paylaşacağım.Ben de blog yazılarımı hazırlarken bu 12 maddelik kılavuza uymaya çalışıyorum.








   

Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...