12 Mart 2016 Cumartesi

BLOG HAZIRLAMA KILAVUZU (2)



Bir önceki içeriğimde bahsetmiş olduğum kalan 6 maddelik blog hazırlama kılavuzunu gelin hep beraber inceleyelim.

TASARIMIN ÖNEMİ

Bloğunuzun belli bir tarzı ve kişiliği olması gerekliliğini hepimiz biliyoruz.Bir çok yayın platformunda ulaşacağınız ücretsiz şablonlar bulunmaktadır.Ulaşacağınız bu şablonların hepsi birbirinden farklı özelliklere sahiptir.Şablon oluşturmanın dışında, bloğunuzu oluştururken aşağıdaki unsurları da dikkate almalısınız.

-Besleme aboneliği için RSS ikonu
-Bloğunuza e-posta ile abone olabilme seçeneği
-Arama kutusu
-Son yazılarınızı içeren bir arşiv
-Sosyal paylaşım ikonları(Twitter,Facebook,Linkedin,Google Buzz)

HAREKETE GEÇİRİN

Ziyaretçilerinizin hangi eylemi gerçekleştirmesini istiyorsanız,blog yazılarınıza uygun eylem çağrılarını ve tetikleyicileri içeriğinize dahil ediniz.

YORUM MODERASYONU ÜZERİNDE DÜŞÜNÜN

Blogların doğasında olan güç okuyucularla ve okuyucular arasında sohbeti anlamlandırabilme becerileridir.Ancak istenmeyen mesajları ve yorumları bir şekilde denetleme ihtiyacınız vardır.
Denetim olması gereken bir durumdur,asla bir reaksiyon değildir. Bloğunuza konu ile ilgili olumlu veya olumsuz hiçbir yorumu silmeyiniz.Okuyucularınızın da sizinkinden farklı düşünebileceğini asla unutmayınız.Denetimlerinizi sadece uygunsuz yada konu dışındaki yorumları bloğunuzdan uzak tutmak için yapmalısınız.

HER ŞEYİ SINIFLANDIRIN VE ETİKETLEYİN

Bütün blog yazılarınızı sınıflandırmalı ve bu yazınıza en azından bir tane kategori tayin etmelisiniz.Buradaki amaç blog okuyucusunun aynı konulardaki yazıları bir arada görmesi ve rahatlıkla yazıları bulmasını sağlamaktır.Yaratacağınız içeriği tanımlayan birkaç üst düzey kategori düşünün ve bunları bloğunuzun arka planına yerleştirin.Buna ek olarak her yazıya ilgili anahtar sözcükleri ya da etiketleri ekleyin.

KONUŞTUĞUNUZ GİBİ YAZIN

Konuştuğunuz gibi yazın ama imla kurallarını gözardı etmeyin.Arkadaşça,doğal,erişilebilir olun.Doğal olarak yazmak ile baştan savma yazma arasında fark vardır.İmla, yazım hataları,şişirilmiş bir metin ortaya çıkarmamaya dikkat edin.

GEREĞİNDEN FAZLA KAFA YORMAYIN

Bloglar genel gazetecilikten bazı temel noktalarda ayrılır.Gazetecilikte olduğu gibi gereğinden fazla düşünmeye ve arıtmaya gerek yoktur.Yani kısacası ilk iki içeriğimde paylaştığım 11 temel blog hazırlama kılavuzu içerisinde kalarak yazıları yazarak bloğu oluşturmanız yeterli olacaktır.







Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...