25 Mart 2016 Cuma

İNDEKSLENME TEKNİKLERİ NELERDİR.


Hızlı indekslenme ve Google tarafından sıklıkla ziyaret edilmenizi sağlayacak bazı bilgileri sizlerle bu yazımda paylaşmak istiyorum.Özellikle yeni blog yazarları için faydalı olacağını düşünüyorum.

  Sitelerin mevcut içeriklerinin önceden indekslenmesi çok önemlidir.Bunun nedeni Google için bir haberi ilk duyuran site kaliteli ve üretken bir site olarak görülür.İşte bu nedenle bütün siteler ve bloglar yeni içeriklerinin hepsini ilk Google'a fark ettirmeye çalışırlar.O zaman içerik hazırlarken dikkat edeceğimiz en önemli konu onu ilk olarak  Google'a gösterebilmektir. Google botları bloğunuzdaki içerik ve yenilikleri algılayabilmektedir,ancak bu algılama süresi bazen çok uzun olmaktadır.Ben de sizlere bu yazımda hızlı indeksleme nasıl yaptırılır ve yeni içeriklerinizin Google tarafından nasıl daha hızlı indekslenebileceğini anlatacağım.

Sosyal siteler içerisinde son yazılarınıza ait linklerin yer alması en az 6 kat daha fazla indekslenme hızını artırabilmektedir.Facebook,Twitter ve FriendFeed bu sosyal siteler içerisinde indekslenme için en iyileridir.Bu nedenle son yazılarınıza ait içerikleri bu sosyal sitelere göndermek çok doğru olacaktır.

Bloğunuzda paylaştığınız içeriklerin yayın aralıkları Google botlarının ziyareti için önemlidir.Yayınladığınız içeriklerin güncelliği ile doğru orantılı olarak Google tarafından ziyaret edileceğinizi unutmayınız.Yani siz saat başı bir içerik yayınladığınızda Google da sizi saat başı ziyaret edecektir,haftada bir içerik yayınladığınızda Google'ın ziyareti de o oranda uzayacaktır.

İmleme siteleri en çok içeriğin olduğu sitelerdir.Bazı imleme sitelerine neredeyse dakikada bir  link ve içerik eklenmektedir. Google'da bu imleme sitelerinden hiç ayrılmamaktadır.Sizde yeni içeriklerinizin link'ini bu sitelere eklediğinizde Google yazınızı anında fark edecektir.


Bir başka hızlı indekslenme ping sitelerine gönderilen içerikler için oluşturulabilir.Ping sitelerinin özelliği arama motorlarına yeni yayınlanan yazılar hakkında veri göndermesidir.

Bir başka hızlı indekslenme yazılarınıza yapılacak yorumların fazlalığı Google tarafından bloğunuzun sık olarak ziyaret edilmesini sağlayacaktır.Bu nedenle okuyucularınızı sık ve fazla yorum yapmaları için teşvik etmelisiniz.İçeriğinize yapılan yorumları mutlaka cevaplamalısınız.Eğer yorum yapılmıyorsa siz ziyaretçi gibi yorum bırakabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...