13 Mart 2016 Pazar

VİDEOLARINIZI İNSANLARA NASIL ULAŞTIRABİLİRSİNİZ.?


Güzel güzel videolarınızı çektiniz,video çekim ve düzenleme programlarında yayına hazır hale getirdiniz ama nasıl izleyicilere ulaşacaksınız bilmiyorsunuz.Sizlere videolarınızı nasıl  ve nerelerde paylaşacaksınız açıklamaya çalışacağım.Faydalı bir içerik olacağını tahmin ediyorum.

Video içeriğinizi yarattıktan sonra yapmanız gereken bunu yayınlamak,paylaşmak ve insanları içeriğinizi izlemeye ikna etmektir.Çok fazla yayınlayacağınız video paylaşım sitesi bulunmaktadır.Video içeriğinizi uygun gördüğünüz mümkün olduğunca fazla siteye koymalısınız.Tabi bu sitelere videolarınızı eklemek için her birinde hesap açıp üye olmalısınız.

Videolarınız hangi sitede yayınlanırsa yayınlansın video paylaşımının 4 unsurunu aklınızdan çıkartmayınız.Gelin hep beraber madde madde bunları inceleyelim.

  ETKİLİ BAŞLIK

Başlık oluşturduğunuz videonun adıdır ve en kritik unsurdur.İçeriğinizi yayınladığınızda insanları ilk göreceği ve arama yaptıklarında arama motorlarında ilk baktıkları şeydir.Başlık amacına uygun,tanımlayıcı ve kısa olmalıdır.

TANIMLAMA

Video paylaşım hizmetlerinden bir kısmı video için içerik açısından zengin bir tanım eklemenize olanak sağlar.Tanımlamanız bir kaç paragraf ve URL'ler içerebilir.

ETİKETLER

Oluşturduğunuz videolarınızı onunla ilgili olan her bir kelime ve cümleyle etiketlemelisiniz.Herhangi bir anahtar sözcük etiketlemesinde olduğu gibi hangi anahtar sözcüklerin sonucunda videonuz'un çıkmasını istiyorsanız o anahtar sözcükleri birer anahtar olarak kullanın.Bunun dışında video içerisinde yer alan insanların ve şirketlerinde ismini kullanmalısınız.

KÜÇÜK RESİMLER

Küçük resimler,insanların bir videoyu seyretmeye başlamadan önce gördükleri görüntülerdir.Video paylaşım sitelerinin çoğu videodan bir kaç ekran görüntü seçerek sizinde bunların arasından seçim yapmanıza olanak sağlar.

Videolarınızı paylaşabileceğiniz bazı sosyal medya araçlarına örnek olarak,Facebook,Twitter,G+,Reddit,Tumblr,Pinterest,hi5 verilebilir.Sizde buralara videolarınızı ekleyerek daha fazla kişiye ulaşma olanağına sahip olabilirsiniz.Diğer içeriklerde olduğu gibi videonuzu da tüm kanallarda tanıtın.Facebook'tan ona bağlantı verin,hakkında konuşun,bülteninize bağlantınızı koyun .İçeriğinizin giriş noktalarının sayısını azamiye çıkartın.











Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...