23 Ocak 2016 Cumartesi

KRAVAT

                                                                               





Tarihte ilk kez Hırvatlar tarafından boyuna takılan bir bez parçası olarak kullanılmaya başlanan kravat çeşitli kullanım şekillerinden sonra bugünkü görüntüsü ile takım elbise içerisinde kullanılarak tarz sahibi erkeler için vazgeçilmez bir aksesuar olmuştur. Kullanılan kravat modelleri tarzlarına, kumaşına, renk ve bağlama şekillerine göre çeşitli farklılıklar göstermektedir. Kravat için Seçilen renkler zamana göre değişiklik gösterse de bordo, mavi, kırmızı, lacivert gibi bazı renkler artık klasik olarak her erkeğin dolabında bulunması gereken renklerdir.

Çoğunlukta tek renk olarak kullanılan kravat kumaşları yanında, diyagonal çizgilere sahip kravat kumaşları ile ekose ve çizgili olanlarda tek renk gömlek içerisinde tercih edilmektedir. Kravat renk ve kumaş seçimi tarzınızı yansıtması ve takım elbisenizin görüntüsünü öne çıkarması bakımından son derece önemlidir. İyi kombin edilmiş bir kravat ceketinizi ve takım elbisenizi çok farklı gösterecektir.

Yılın modası kumaş renk ve desenlerine göre belirlense de geniş ve dar kesimli olarak da zaman zaman belirlenmektedir. Son dönemlerde imal edilen kravatların genişliği eski kravatlara göre daha dar olmakta ve slim tarz olarak adlandırılmaktadır.

Kravat seçimlerini yaparken kumaş çeşidine de önem vermeliyiz. Genelde saten, ipek, örgü ve keten kumaştan imal edilen kravatlar tasarlanarak müşteriye sunulmaktadır. Bu kumaşlar içerisinde ipek en pahalı ve güzel olanıdır. İpek kravatlar tarz sahibi erkeklerin vazgeçemediği kravat kumaşıdır ve her erkeğin dolabında olması gereken kravat çeşididir.
Kravat kullanımı da en az seçimi kadar önemli bir detaydır. Kravatlar asla yıkanmamalı ve kırışık bir şekilde kaldırılmamalıdır. Kravatları boynumuzdan çıkardığımızda düğümünü mutlaka çözmeli ve rulo şeklinde sararak kaldırmalıyız.


Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...