21 Ocak 2016 Perşembe

BURUN TIKANIKLIĞININ GİDERİLMESİ İÇİN ÖNERİLER

               
Kış aylarının gelmesi ile beraber soğuk algınlığı ile ilgili hastalıklarda artış görülmektedir. Grip ve nezle soğuk algınlığının sebep olduğu başlıca hastalıklardır. Grip ve nezlenin neden olduğu burun tıkanıklığı hepimiz için son derece sıkıntılı ve yaşam konforumuzu sağlık açısından etkileyen önemli bir hastalıktır. Burun tıkanıklığının neden olduğu nefes alma zorluğu gündüz yaşamımızı zorlaştırdığı gibi gece de son derece sıkıntılı horlamalara neden olmaktadır. Ağızda nefes alıp verme zorunluluğuna neden olduğu için ağız kurumalarına da neden olmaktadır.

Burun tıkanıklığını gidermek için neler yapmalıyız.?







Hepimizin bildiği ve halk arasında çok yaygın olan tuzlu suyu burun içerisine damlatarak tahriş olan bölgenin temizliğine neden olacağı için kısmen de olsa tıkanıklığı azaltacaktır. Bunun için küçük bir fincan su içerisine çay kaşığı kadar tuz konulur ve karıştırılarak çözelti hazırlanır.

Sıcak su ile havlu kullanılarak hazırlanan aparat burun bölgesini nemlendirerek bir rahatlama sağlayacağı için burun tıkanmalarının giderilmesinde etkili bir çözüm olacaktır. Bunun için sıcak su içerisine batırılan havlu, burun kısmına tutularak nefes alınır ve burun kanallarında rahatlamalara neden olur.
Bir başka yapılması gereken sıcak tavuk suyu veya bol sebze ile hazırlanan çorba günde 3 kez içilerek tedaviye fayda sağlayacaktır.

Papatya çayı kaynatılması ile oluşacak buhar etkisi geçene kadar burun içerisine uygulanır ve rahatlama sağlar. Burun deliklerine zeytinyağı damlatılması deliklerin açılması için kullanılan çözümlerden bir tanesidir. Oturma odası ve yatak odası gibi yaşam mekanlarının nemli olması burun tıkanıklığına iyi geleceği için son derece önemlidir. Bütün bunları yaparken sigara kullananların bu günlerde sigara içmemeleri veya çok azaltmaları da burun tıkanıklığının giderilmesinde sonuç verecektir. Lavanta gibi kokulu çiçeklerde etkili birer çözümdür.

Hiç yorum yok:

KÜBA MI DÜNYAYA,DÜNYA MI KÜBA'YA AÇILIYOR ?

  Hafta sonunun keyfini evde çıkarmayı deniyorum.Gerçi yoğun iş temposu içerisinde,şantiyelerin ağırlığında geçen bir haftanın yorgunluğun...